Met de Clio diffuser-doppen tover je een Aquarius, Virgo of Draco fles om tot fles voor huisparfum of (mini-)vaasje. Leuk voor een cadeautje, luxe huisparfum of als hergebruik-idee.

Er zijn 2 Clio diffuser-doppen: 24/410 voor Draco 120/200 en Virgo 50/100/200 en 28/410 voor de Aquarius en Aquila waterflessen. Ze zijn van zwart aluminium en hebben een witte inleg die de dop sluit tijdens vervoer.

Virgo en Aquarius flessen met Clio diffuser dop en rotan huisparfumstokjes

De rotan huisparfumstokjes / diffuserstokjes zijn er in drie maten: 20, 25 en 30 cm. Ze hebben alledrie een diameter van ca 3 mm. De rotan stokjes zijn gebleekt om de kleur te verhelderen, verder zijn ze niet bewerkt. Rotan is het beste materiaal voor huisparfum omdat het kleine kanaaltjes bevat waardoor de vloeistof goed opgenomen kan worden.

Miron clio 24/410 diffuser dop bij Just Flow

Wist je dat je met een paar eenvoudige ingrediënten zelf gemakkelijk een huisparfum kunt maken?

Je hebt een flesje met smalle hals nodig, met een inhoud van ca 100 ml, neutrale olie, alcohol (70%), etherische olie en uiteraard rotan stokjes. In geval van nood of als test zou je ook bamboe saté-prikkers kunnen gebruiken, al werkt rotan het beste.

Aquarius 100 ml fles met Clio 28/410 diffuserdop en 30 cm rotan stokjes bij Just Flow

Huisparfum recept

Voor een 100 ml huisparfum heb je het volgende nodig:

1 flesje met smalle hals, inhoud ca 100 ml

50 ml neutrale olie
Bijvoorbeeld amandelolie of baby-olie

30 ml alcohol
Hoog percentage, ca 70%, maar ik heb ook recepten gezien met wodka (ca 40%)

20 ml etherische olie
Dit staat gelijk aan 2 flesjes etherische olie van 10 ml en staat garant voor lang geurplezier (8+ weken).

Voor het mengen is de volgorde belangrijk:
1 – de neutrale olie
2 – de alcohol
3 – de etherische olie

Voorzichtig schudden, een mooi plekje geven en de stokjes regelmatig omdraaien (dat zou ik wel op een plek doen waar het geen kwaad kan als er een druppel olie van de stokjes valt).

Variatie

Als je als test of in een kleine ruimte een kleinere hoeveelheid wilt proberen, halveer dan alle hoeveelheden en gebruik een flesje met een inhoud van ca 50 ml.

Als alternatief kun je ook ca 10-15 druppels etherische olie gebruiken en dat steeds aanvullen als de geur minder wordt.
Hoe groter de ruimte is waarin je de huisparfum wilt gebruiken, hoe meer etherische olie je nodig zult hebben.

Praktijk-ervaringen


Zelf heb ik een kleine huisparfum gemaakt (50 ml) voor in onze toiletruimte, en daar heb ik een 5 ml flesje etherische olie mix in gedaan. Dat geurt na 3 maanden nog steeds, maar het wordt nu wel minder.

Het test in het halletje met 50 ml is niet zo goed uitgevallen, daar is die hoeveelheid duidelijk te weinig, of de geur was iets te subtiel.

Test 3 met plantaardige glycerine, alcohol en etherische olie was helaas geen succes. Ondanks de alcohol mengde de glycerine niet met etherische olie en die bleef er in een laagje bovenop liggen. Het recept dat ik gezien had gebruikte trouwens geen pure glycerine, maar een op glycerine gebaseerd oplosmiddel (Isopropylideneglycerol). Dat was nou niet wat ik voor ogen had met een natuurlijke huisparfum, vandaar dat ik bij wijze van experiment de pure glycerine gebruikt heb. Oeps, terug naar de tekentafel.

Glasmeister diffuser flesjes Lotus en Calla, met diffuser dop Clio en diffuser overcap Sense

Liever een ander flesje? Glasmeister, een dochteronderneming van Miron, levert transparante glazen flesjes. Violet glas biedt de beste bescherming, maar als het niet per se beschermd hoeft te zijn en/of het wenselijk is dat de inhoud juist zichtbaar is, komen de Glasmeister producten in beeld. Uniek aan Glasmeister is dat ze zich volledig richten op duurzaamheid met een luxe uitstraling.

Neem eens een kijkje, een aantal van de Glasmeister artikelen ga je op termijn in de webwinkel terugvinden, zoals de Lotus en Calla flesjes, Ginger DIN18 flesjes en een aantal deksels en doppen die ook op Miron producten passen.

Scroll naar boven