Nieuwe remedies c85-c102

Nog net gelukt dit jaar: combinaties c85-c102 vrijgeven. Hieronder stellen ze zich aan je voor:

c85. Radiant

Radiant is een beschermende remedie die je ondersteunt als je door energie van buitenaf uit je lichtkracht gehaald wordt. Het is een aanvulling op o.a. Protective Bubble, Get Out, Strike en Fortress.

Radiant helpt je energetisch overeind te blijven, voor jezelf op te komen en je evenwicht te hervinden. Het thema is hier niet zozeer energie die binnendringt, maar energie die af probeert te sluiten voor het licht. Deze remedie helpt je die verbinding te beschermen of te herstellen. Het is een ander facet van energetisch grenzen stellen.

Radiant is een combinatie van: bergkristal, champagne calciet, seleniet, kunziet, magnesiet, apofylliet, danburiet en engelenenergie Michaël

c86. Embraced

Embraced is remedie die je helpt een gevoel van diepe rust te vinden. De energie geeft een gevoel van veiligheid en gekoesterd worden en is een balsem voor de ziel als je tot in het diepst van je wezen gekwetst bent en het gevoel hebt dat je vast zit.

Dit is een remedie die je voor langere tijd in kunt zetten als je zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde tot op de bodem zijn afgebroken of als je nooit de gelegenheid hebt gehad ze te ontwikkelen doordat er van buitenaf werd opgelegd wat je moest doen, denken en voelen zonder dat er ruimte was voor eigen inbreng.

Deze remedie kan ook ingezet worden als begeleiding bij soul retrieval en voor als je de weg naar het licht kwijt geraakt bent doordat iemand op wat voor manier dan ook heeft geprobeerd je licht te doven.

Embraced is een combinatie van: Amethist, larimar, champagne calciet, amazoniet, hemimorfiet, sugiliet, kunziet, rhodocrosiet, magnesiet, danburiet, angeliet, smaragd, serpentijn en chrysocolla van Mt Shasta, blauwe toermalijn, prehniet

c87. Endeavour

Endeavour is het stapje na Saviour en Flavour. Deze remedie ontwaakt je zin voor avontuur en helpt je nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hij geeft je een vriendelijk duwtje in de rug om vanuit je hart (in plaats van vanuit angst) te handelen. Recht op je doel af, vol goede moed een nieuw pad verkennen zonder je overdreven te focussen op de mogelijke en ingebeelde voetangels en klemmen. De wereld durven verkennen en buiten je comfortzone durven gaan

Endeavour is een combinatie van: zonnesteen, opaalkwarts, aquamarijn, kyaniet, purpuriet, danburiet, versteend hout, blauwe toermalijn, zwavelkwarts, engelenenergie Gabriel.

c88. Competence

Competence helpt je te laten zien wat je waard bent en geeft je zelfvertrouwen een helpende hand. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf en durft je talenten meer te laten zien en ze in de praktijk te brengen. Dit is een krachtig aardende remedie met een flinke dosis daadkracht en doorzettingsvermogen.

Competence is een combinatie van: rutielkwarts, zwarte toermalijn, pyriet, purpuriet, heulandiet en versteend hout.

c89. Diversity

Diversity helpt je je blik te verruimen en mensen als mensen te zien zonder te veroordelen. De energie helpt je (onbewuste) vooroordelen los te laten. Iedereen is anders, maar wel gelijkwaardig. Dit werkt twee kanten op, want ook als je jezelf anders voelt helpt deze remedie je beseffen dat dat iets goeds is, of op zijn minst iets neutraals.

Sommigen van ons snappen namelijk volkomen dat niemand minder waard is dan wij, maar hebben nog te leren dat ook niemand meer waard is dan wijzelf. In het kort draait het om acceptatie, zowel van jezelf als anderen zonder tussenkomst van de neiging te veroordelen wat je niet begrijpt of het niet mee eens bent.

Diversity is een combinatie van: agaat, amazoniet, hemimorfiet, kunziet, purpuriet, smaragd, prehniet en engelenenergie Chamuel

c90. Quick

Quick versnelt je ontwikkeling op allerlei gebied, maar vooral op intuïtief gebied. Hij helpt je ballast los te laten en opgelegde verwachtingen af te gooien. Dit is een remedie die je in kunt zetten als iets of iemand je tegengehouden heeft in je ontwikkeling en je het gevoel hebt dat er nog een drempel ligt of een obstakel in de weg staat. Quick helpt je zicht op te krijgen op beperkende overtuigingen en van buitenaf opgelegde geboden en verboden, en ondersteunt je in het opruimen ervan.

Quick is een combinatie van: rutielkwarts, unakiet, seleniet, purpuriet, zwavelkwarts, prehniet en bloesemremedie Vlier.

c91. Take a Step Back

Even pas op de plaats maken en nadenken voor je reageert. Zo krijg je de tijd om de hele boodschap op je in te laten werken. Vaak is het meer dan alleen de woorden die gesproken worden. Door even na te denken over WAT er gezegd EN bedoeld wordt, en hoe je je daarbij voelt, heb je een grotere kans dat je een antwoord geeft dat voor jou het beste is en niet de vaak emotionele reactie die mensen aan je proberen te ontlokken.

Mensen die je proberen te manipuleren doen dat vaak door je te blijven bestoken met woorden zonder je de tijd te geven na te denken over wat ze nou eigenlijk zeggen/bedoelen. Vaak wordt dezelfde boodschap steeds maar weer herhaald in andere bewoordingen. Zolang je aan het reageren gehouden wordt krijg je niet de kans de boodschap te verwerken en door te hebben wat ze aan het doen zijn.

Take a step back ondersteunt je hierbij door je te helpen net even dat stapje terug te doen en objectief te kijken wat er aan de hand is en er daarna op te antwoorden in plaats van ze de reactie te geven waar ze op uit zijn, ook al is het maar door te zeggen dat je er nog even over na wilt denken.

Deze remedie is een combinatie van: tijgeroog, rode tijgeroog, pietersiet, amazoniet, aquamarijn, purpuriet, smaragd en bloesemremedie Hortensia

c92. Dismantle

Dismantle helpt je bij het onschadelijk maken van sabotagemechanismen die je verhinderen je doel te bereiken. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om van buitenaf geïnstalleerde negatieve overtuigingen of om een vorm van gebrek aan liefde voor jezelf.

De hulp van Dismantle bestaat voor het grootste deel uit het zichtbaar en bewust maken van punten waarop er nog een saboteur, of gremlin, in het systeem zit en vervolgens de invloed hiervan te verminderen.

Dismantle kan ook goed samen gebruikt met andere remedies om de vlakken waarop je nog sabotage ervaart aan te pakken.

Dismantle is samengesteld met: larimar, champagne calciet, rookkwarts, amazoniet, opaalkwarts, howliet, danburiet, borniet

c93. Perspective

Deze remedie helpt je je gedachten op een rijtje zetten en situaties in het juiste perspectief te zetten zonder van een mug een olifant te maken.

Hij geeft rust in je hoofd, helpt je bepalen wat belangrijk is en helpt je daarna ook uitdrukken en uitleggen wat je wilt zeggen.

Dit is ook een goede ondersteuning voor een spreekbeurt of presentatie.

Perspective bestaat uit: rutielkwarts, champagne calciet, amazoniet, opaalkwarts, ametrien, kyaniet, markasiet, magnesiet, apofylliet, danburiet, smaragd, groene toermalijn, bloesemremedies hortensia en vlier en engelenenergie Michaël

c94. Presence

Presence helpt je te aarden en volledig aanwezig te zijn. Dissociëren is een verdedigingsmechanisme dat je helpt overleven als je niet uit een situatie weg kunt. Je vlucht dan als het ware in je lichaam omhoog en leeft vanuit je hoofd zodat je pijnlijke gevoelens kunt vermijden.

Zodra je uit die situatie weg bent, verliest dit mechanisme zijn nut en gaat het juist tegen je werken. Als je afwezig bent kan iedereen met je energie aan de haal en mis je de waarschuwingen van je intuiïtie en/of je gevoel dat er iets niet klopt. Daar stap je dan overheen, want in een negatieve situatie leer je uit zelfbescherming vaak om niet te diep over dingen na te denken en je gevoel te negeren en zo diep mogelijk zeg te stoppen.

Met Presence ga je stapje voor stapje meer aanwezig zijn en merk je de signalen van je intuïtie beter op. Dit is ook een remedie die je kan helpen als je ‘gewoon’ slecht geaard bent en/of je afwezig voelt.

Presence bestaat uit: rutielkwarts, champagne calciet, zwarte toermalijn, rookkwarts, amazoniet, opaalkwarts, aquamarijn, purpuriet, apofylliet, galena / galeniet, olivijn en smaragd.

c95. Sift

Dit is de stap die na Feel komt of die je samen met Feel zet. Sift helpt je je gevoel te onderzoeken, ernaar te kijken en het daarna los te laten. Hij gaat een stapje verder dan Feel.

Doorzoek het, bekijk het van alle kanten, zeef alles eruit en zie het echt. Emoties die niet gezien worden blijven op de achtergrond doorzeuren tot ze gehoord worden, want ze zijn er om je te waarschuwen, en om je veilig te houden, hoe krom dat soms ook is. Zolang je ze niet bekijkt blijven ze op de deur kloppen en blijven ze als een soort onderstroom borrelen vermomd als gevoel van algemene onrust/nervositeit.

Van deze remedie kun je flink aan het dromen slaan, want alles dat je bekijkt moet ook verwerkt worden en dat gebeurt in je slaap.

Sift bestaat uit: carneool, larimar, amazoniet, opaalkwarts, aquamarijn, rhodocrosiet, barnsteen, purpuriet en danburiet.

c96. Unlock

Als je je gevoelens onderdrukt, bouw je steeds meer spanning op in je lichaam. Dit komt omdat je op den duur bang wordt je te ontspannen omdat die gevoelens dan naar boven komen.

Vergelijk het maar met krampachtig de deur dicht houden van de kast waar je al je onderdrukte gevoelens in gepropt hebt. Hoe meer dat er worden, des te harder moet je duwen om de deur dicht te houden.

Als je jaren lang gewend bent dit te doen kan alles zo gespannen en op slot komen te zitten dat je er niet meer bij kunt komen, en om ze op te kunnen ruimen moet je er eerst bij kunnen.

Unlock helpt je de deur voorzichtig te openen zodat je kunt beginnen met het opruimen van wat al die jaren opgespaard is. Deze remedie is samengesteld met de volgende enkelvoudige remedies: larimar, champagne calciet, opaalkwarts, aquamarijn, barnsteen, magnesiet, danburiet, chrysocolla en serpentijn van mt Shasta, versteend hout, prehniet, bloesemremedies Rhododendron en Vlier

c97. Closure

Closure helpt je losse eindjes aan elkaar te knopen en de puntjes op de i te zetten na een (reinigings)proces. Deze remedie geeft overzicht en rust en laat alles op zijn plek vallen.

Als afsluiting van het proces waar je doorheen gegaan bent zet hij je rechtop en helpt hij je je weg vooruit te vinden en te wennen aan je nieuwe energie. Hij werkt op veel niveau’s en kan heel klein of heel groot zijn, afhankelijk van waar je net doorheen gegaan bent en hoeveel er op te ruimen en te herschikken valt.

Na een transformatieproces helpt hij je de energie vast te houden en door te zetten en te wennen aan je ‘nieuwe zelf’

De energie van Gabriël helpt je het gevoel te ontwikkelen dat het veilig is om in je kracht te staan en om door te zetten en je weg te vinden in nieuwe mogelijkheden.

Closure is gemaakt met de volgende enkelvoudige remedies: blauwe fluoriet, seleniet, kunziet, kyaniet, barnsteen, purpuriet, galeniet, serpentijn, danburiet, Gabriël engelenenergie.

c98. Sovereignty

Sovereignty betekent souvereiniteit en het is een energie van ultieme zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Op jezelf kunnen bouwen en vertrouwen zonder je aan iemand vast te klampen of je persoonlijke macht uit handen te geven omdat je constant bevestiging van buitenaf zoekt. Die bevestiging ga je aan jezelf leren geven. Een ander aspect is weten wat je grenzen zijn, waar ze liggen en wat de gevolgen zijn voor degene die over bepaalde grenzen heen gaat.

Deze remedie sluit aan bij de thema’s van Boundaries, Excalibur en Choices. Hij helpt je een diep besef te ontwikkelen dat jij de enige bent die iets over jezelf en je leven te vertellen heeft. Je bent de koning(in) in je eigen koninkrijk en duldt geen inbreuk meer op je rechten en je grenzen als iemand er op uit is om zich meer van je toe te eigenen dan waar ze recht op hebben.

Sovereingty is gemaakt met de volgende remedies: tijgeroog, galeniet, pietersiet, serafiniet, markasiet, barnsteen, lepidoliet, purpuriet, olivijn, versteend hout en engelenenergie Raziël en Michaël

c99. Willingness

Voor als je een people pleaser bent, je eigen wensen op de laatste plaats komen en je de gewoonte hebt om je in bochten te wringen om alles en iedereen tevreden proberen te houden en ten koste van jezelf probeert te voorkomen dat ook maar iemand zich teleurgesteld voelt.

Willingness helpt je grenzen te stellen in wat je geeft, hoever je geeft en aan wie je geeft. Je krijgt meer zicht op mensen die misbruik van je toegeeflijkheid proberen te maken en kan daar makkelijker nee tegen zeggen. Je krijgt ook meer hulp in te schatten of iemand wel geholpen wil worden. Sommige mensen geven er helaas de voorkeur aan om op de energie van iemand anders te teren en lijken wel om hulp te vragen maar in de praktijk verandert er niets. Ze komen alleen energie halen om weer even op dezelfde voet verder te kunnen.

Willingness helpt je het people pleaser gedrag langzaamaan los te laten. Je gaat je grenzen beter in de gaten houden en hebt eerder door of iemand een ‘haler’ is of nog niet klaar is om geholpen te worden. Iemand helpen? Prima! Maar jij bepaalt toe hoever die hulp strekt en wat je bereid bent te doen en te geven. Oftewel: mensen helpen met behoud van je eigen energetische gezondheid.

Willingness is gemaakt met de volgende remedies: labradoriet, rode tijgeroog, zwarte toermalijn, amazoniet, opaalkwarts, markasiet, barnsteen, purpuriet, heulandiet, tijgerijzer, bloesemremedie vlier en engelenenergie Azraël

Azraël biedt begeleiding en troost bij afscheid/loslaten/overlijden, maar een ander aspect van deze energie is bescherming tegen negativiteit, hulp bij verbinden met lichtere energie en ondersteuning bij het helpen van mensen. Zo wordt wat mensen bij je neerleggen minder zwaar en wordt je eigen energie beschermd.

c100. Into Three

Into Three helpt je met het verbeteren van je sociale intelligentie en om je beter op je gemak te voelen in groepssituaties. Je leert mensen en situaties beter inschatten en kunt sneller patronen zien en verbanden leggen. Je bent meer aanwezig in de situatie en beter geaard, in de wetenschap dat je beschermd wordt. De manier waarop dit gebeurt is door het versterken van je intuïtie en je creativiteit.

Een ander aspect is beter relaties/banden kunnen opbouwen en je binnen die relaties op een goede manier staande te houden. Mensen met slechte bedoelingen ga je beter doorzien en uiteindelijk van mijlen ver zien aankomen en omzeilen. De tactieken die ze gebruiken hebben minder vat op je omdat je ze ziet voor wat ze zijn: manieren om een (liefst negatieve) reactie aan je te ontlokken zodat je uit balans raakt en manipuleerbaar wordt.

Hiervoor is mogelijk wat zelf-educatie nodig, bijvoorbeeld lezen over manipulatie-technieken zodat je een referentiekader hebt om ze te herkennen.

Into Three is een vervolg op Into You en Into Two, samen vertegenwoordigen ze emotionele, relationele en sociale intelligentie.

Into Three is gemaakt met de volgende remedies: rutielkwarts, groene apatiet, tijgeroog, amazoniet, danburiet, pietersiet, barnsteen, olivijn, smaragd, apofylliet, howliet, purpuriet en engelenenergie Raziël

c101. Transition

Transition helpt je door een veranderingsproces heen en helpt je de kennis en inzichten die je hebt opgedaan daadwerkelijk te integreren en veranderingen door te voeren.

Voor als je vastloopt in je helingsproces omdat je onbewust angst hebt voor de veranderingen die het proces met zich meebrengt en niet weet of je het oude wel durft los te laten.

Transition helpt je door deze fase heen door het je gemakkelijker te maken uit je cocon te komen en uit te groeien tot een vlinder.

Transition is gemaakt met de volgende remedies: danburiet, labradoriet, champagne calciet, pietersiet, agaat, opaalkwarts, seleniet, kyaniet, lepidoliet, heulandiet, versteend hout, bloesemremedie magnolia, engelenenergie Raguël

c102. Change

Veranderen is moeilijk. Dat heeft voor een deel te maken met massa en beweging. Het is namelijk vele malen makkelijker een beweging die al in gang is voort te zetten dan die beweging te stoppen en een nieuwe in gang te zetten.

Change helpt je in beweging te komen en die nieuwe beweging in gang te zetten. Zo krijg je hulp de veranderingen ook toe te passen en in te passen in je leven, stapje voor stapje.

Change is gemaakt met de volgende remedies: rutielkwarts, champagne calciet, opaalkwarts, kyaniet, celestien, barnsteen, purpuriet, tijgerijzer, engelenenergie Jofiël en Azraël

Scroll naar boven