Nieuwe remedies serie 4: combinaties c56 t/m c84

Foto nieuwe Flow Remedies c56-c84 en 50-80

Het zijn er bijna 30 deze keer, en daarmee zijn we voorlopig even klaar. Met de nadruk op ‘even’, want toen we de beschrijvingen nog een keer doorliepen om te kijken of er nog iets bij moest kwam er gelijk een ‘opdracht’ voor nog een aantal remedies. Die moeten nog gemaakt worden en daarna helemaal door de molen,  dus waarschijnlijk komen ze volgend jaar pas boven water.

Nu eerst deze serie. Hieronder staan de volledige beschrijvingen:

c56. Hidden
Hidden haalt aspecten van jezelf naar boven die je verstopt hebt. Dit kan gaan om karaktereigenschappen die als ongewenst gezien werden en die je verstopt hebt, maar ook om talenten die je klein gehouden hebt of zelfs helemaal ontkend hebt. Je mag weer tevoorschijn komen en jezelf zijn, en degenen die daar bezwaar tegen hebben kun je laten voor wat ze zijn of zelfs helemaal loslaten als dat mogelijk en wenselijk is.

Dat loslaten kan zowel letterlijk als figuurlijk zijn, want soms kun je niet om mensen heen. Ze verliezen dan stukje bij beetje hun invloed op je en je bent meer je eigen persoon en blijft overeind bij pogingen je te beïnvloeden, klein te houden of te dwingen.

Alles wat hiervoor nodig is wordt zachtjes aan de oppervlakte gebracht en liefdevol geheeld. Je kunt met een realistische blik naar het verleden kijken en het loslaten. Waar, wanneer en waarom heb je je talenten en je eigenschappen onder het vloerkleed geschoven?

Dit is een transformerende remedie met veel licht, en hoewel de energie zacht van karakter is, is hij wel heel sterk. Ook al krijg je hulp om met veranderingen om te gaan, je zal zelf ook flink aan de bak moeten. Soms zijn het kleine realisaties, soms hele grote. Wees bereid de tijd voor jezelf te nemen om erover na te denken, neem je rust en heb mededogen met jezelf. Rome is ook niet op één dag gebouwd, dus waarom zou je van jezelf verwachten dat je alles in één keer verwerkt en op de rails krijgt?

Hidden is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, groene aventurijn, labradoriet, rutielkwarts, tijgeroog, kattenoog, pietersiet, agaat, toermalijnkwarts, aquamarijn, lepidoliet, varisciet, heulandiet en danburiet.

c57. Strike
Dit is een extra sterke remedie voor als je last hebt van electronische straling. Hij pakt niet alleen de gevoeligheid aan door je aura te verstevigen en te beschermen, hij helpt je ook met het gevoel van belaagd worden dat vaak samengaat met overgevoeligheid voor straling.

Strike helpt je aarden, versterkt je aura en helpt je slachtoffergevoelens / – gedrag of – mentaliteit los te laten.

Hierdoor wordt je letterlijk en figuurlijk weerbaarder en heb je minder last van invloeden van buitenaf. Je grenzen worden als het ware versterkt.

Gebrekkig geaard zijn is één van de oorzaken van stralingsgevoeligheid. Je kunt de energie die je oppikt minder goed kwijt omdat het slecht doorstroomt.

Afhankelijk van wat je nodig hebt worden één of meerdere aspecten van deze gevoeligheid aangepakt.

Strike is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, labradoriet, chrysocolla, amazoniet, aquamarijn, celestien, magnesiet, lepidoliet, biotiet-graniet, heulandiet, infinite stone en danburiet

c58. Insert
Het thema van Insert is je thuis voelen, een plek vinden in een nieuwe omgeving of bij veranderende omstandigheden.

Trouw blijven aan jezelf als alles om je heen verandert of als je je als een vreemde eend in de bijt voelt. Insert is één van de remedies die een bloesemremedie bevat. Ereprijs is een remedie die je overal helpt aarden.

Behalve aarden helpt Insert je je veilig te voelen en helpt hij je oude patronen te herkennen en los te laten zodat je je meer op je gemak voelt in je nieuwe omstandigheden.

Insert is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, carneool, groene fluoriet, larimar, chrysocolla, agaat, amazoniet, opaalkwarts, aquamarijn, kyaniet, astrofylliet, danburiet en bloesemremedie ereprijs

c59. Injection
Dit is het vervolgstapje na c18. Into the Light. Injection beschermt, geeft rust en vooral veel wit licht. Hij maakt het ook makkelijker je te verbinden met engelenenergie. Je voelt jezelf van binnenuit oplichten en ziet het (weer) positiever in.

Bijna ongemerkt aardt Injection je ook en geeft hij je een beetje nieuwe energie om de boel op de rails te krijgen. Let eens op je voeten als je deze remedie vasthoudt. Hij werkt ook ontgiftend / afvoerend en dat kun je het beste bij je voeten voelen.

Injection is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: labradoriet, rutielkwarts, tijgeroog, valkenoog, rookkwarts, pietersiet, opaalkwarts, hemimorfiet, groene apatiet, pyriet, howliet, celestien, astrofylliet, varisciet, heulandiet, infinite stone en danburiet
c60. Stand Tall
Stand Tall helpt je als je gevoelig bent voor beïnvloeding / manipulatie van buitenaf. Hij helpt je bij jezelf te blijven en je eigen grenzen en beslissingen te handhaven als mensen proberen je van gedachten te laten veranderen door een openlijke of onderhuidse vorm van dwang te gebruiken.

Soms gebeurt dat energetisch en heb je het gevoel dat er aan je getrokken wordt, soms is het alleen met woorden, lichaamstaal of hints. Hoe dan ook, er wordt een poging gedaan om je van je besluit te doen afwijken.

In het ergste geval wordt er grof geschut ingezet en wordt er naast het bovenstaande ook op je schuldgevoel ingewerkt. Je gaat die pogingen steeds beter herkennen en kan ze steeds beter het hoofd bieden.

Wees wel zacht voor jezelf als je er af en toe toch in trapt, je hebt weer wat geleerd en de volgende keer zie je het nog beter aankomen. Blijf ook vooral vriendelijk ten opzichte van de persoon die je van gedachten wil laten veranderen. Grenzen handhaven is iets anders dan er met de botte bijl op in hakken. Dan sla je door naar de andere kant.

Stand Tall is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: howliet, tijgeroog, groene apatiet, hemimorfiet, rutielkwarts, kyaniet, celestien, magnesiet, varisciet, heulandiet, danburiet, valkenoog, rookkwarts, agaat en eldariet.

c61. Into You
Into You helpt je om inzicht in jezelf te krijgen. Het doel is begrijpen wat je beweegredenen zijn en jezelf te accepteren. Je ziet jezelf zoals je bent en kunt met een neutrale en realistische blik naar jezelf kijken

Je gaat steeds meer inzien waarom je doet wat je doet en waardoor dat veroorzaakt wordt, zonder dat je jezelf daarbij veroordeelt. Zodra je weet wat de oorzaak is, dan kun je die ook beginnen aan te pakken.

Als je weet waarom je iets doet en hoe dat zo gekomen is, dan heb je ook minder neiging jezelf te veroordelen en kun je begrip voor jezelf hebben. Sommige zaken lossen misschien zelfs vanzelf op als je het hoe/wat/waarom ervan weet. Als dat komt door iets dat je verder al verwerkt hebt, dan is het wat makkelijker los te laten omdat het dan geen functie meer heeft. Soms blijft er nog een restje van een blokkade achter dat gezien moet worden. Op het moment dat je het bekijkt en beseft dat je er doorheen bent is het goed en verdwijnt ook het laatste restje.

Into You kun je ook gebruiken als zoekremedie, al is hij wel iets meer gericht op oorzaak en gevolg en zelfacceptatie dan naar boven halen wat er mis is. Daardoor kan hij een zachte, wat meer indirecte manier zijn om zichtbaar te maken op welke gebieden je nog zaken op kunt lossen. Je krijgt puzzelstukjes aangereikt die je op hun plek kan leggen.

Into You is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: magnesiet, biotiet-graniet, champagne calciet, galena/galeniet, pietersiet, kyaniet, rode tijgeroog, larimar, groene apatiet, amazoniet, barnsteen, danburiet en tijgeroog.

c62. Into Two
Net als Into You is dit een remedie van begrip en inzicht, alleen dan voor mensen met wie je een band hebt (familie/vrienden/werk etc). Het thema is hier jezelf in de schoenen van iemand anders kunnen plaatsen en de boel van daaruit te bekijken.

Op een neutrale manier, zonder het standpunt over te nemen of je gedwongen voelen het over te nemen. Je neemt als het ware een kijkje achter de schermen en kan doordoor makkelijker compromissen sluiten. Je blijft beter bij je eigen mening / standpunt omdat je overzicht hebt en voor jezelf kunt bepalen wat jij wilt zonder zomaar toe te geven of uit principe koppig vast te houden aan je standpunt.

Als je begrip kunt opbrengen voor iemands standpunt zonder het te veroordelen omdat het afwijkt van het jouwe kun je er kalm over praten in plaats van dat je in de aanval of de verdediging schiet.

Into Two is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, blauwe fluoriet, chrysocolla, maansteen, amazoniet, opaalkwarts, ametrien, aquamarijn, kyaniet, magnesiet, astrofylliet en danburiet.

c63. Laser
Laser is een geconcentreerde straal wit licht als opkikker na een zware periode. De energie van deze remedie helpt je je schouders eronder te zetten, door te zetten en de lichtpuntjes te zien. Kernwoorden zijn hier wit licht, positiviteit, realiteitszin en doorzettingsvermogen.

Hij werkt ook als versterker bij andere remedies als je met hardnekkige blokkades te maken hebt en herstelt verbindingen in je energiesysteem die verbroken zijn.

Laser is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: bergkristal, seleniet, opaalkwarts, danburiet, rookkwarts, kyaniet, barnsteen, astrofylliet, purpuriet en heulandiet.

c64. Fuzzy
Fuzzy is een koesterende en troostende remedie die je een veilig gevoel geeft. Je wordt omhelsd, je bent geliefd en je mag er zijn. Deze remedie geeft hoop en vertrouwen en is een warme deken als je je (heel even of wat langer) ongezien of ongeliefd voelt.

Hij helpt inzien dat het minder zwart is dan je denkt, geeft je moed en kalmte en een nuchtere kijk op situaties. Als je rustig bent en je veilig voelt ziet de wereld er een stuk minder bedreigend uit.

Lief en zacht, dus ook goed voor bijvoorbeeld kinderen die moeite hebben met veranderingen of een grote verandering in hun leven moeten doormaken.

Fuzzy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene apatiet, barnsteen, rozekwarts, champagne calciet, aquamarijn, kyaniet, astrofylliet, danburiet en bloesemremedie lavendel

c65. Keep it Cool
Keep it Cool helpt je je hoofd koel te houden in moeilijke situaties. De remedie helpt je overzicht te krijgen en helpt je te zien wat er objectief aan de hand is zonder alle lading die je er zelf onbewust aan zou verbinden.

Deze ‘lading’ bestaat uit gekwetste gevoelens die boven komen drijven op het moment dat er iets gebeurt dat je er op één of andere manier, hoe vaag dan ook, aan doet denken. Alsof er iemand op een knopje drukt en alles ineens naar de oppervlakte rijst.

Door kalmte, rust in je hoofd en objectiviteit reageer je minder snel gekwetst omdat je de situatie steeds beter los kunt zien van het gevoel dat opgeroepen wordt.

Als je bekend bent met de term ‘emotional flashback’: Keep it Cool helpt je het effect ervan te verminderen door je te helpen een pas op de plaats te maken en naar de huidige situatie te kijken en hem te zien voor wat hij is zonder buiten proporties te reageren omdat er een pijnpunt geraakt wordt dat waarschijnlijk niets met de huidige situatie te maken heeft.

Je wordt minder snel ‘getriggerd’ en schiet minder snel in je standaard stressreactie, vooral als ‘Fight’ (vecht) je standaard reactie is.

Keep it Cool is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, groene fluoriet, chrysocolla, rhodoniet, zwarte toermalijn, rookkwarts, chalcedoon, toermalijnkwarts, opaalkwarts, aquamarijn, kunziet, kyaniet, serafiniet, celestien, magnesiet, astrofylliet, varisciet, purpuriet, heulandiet en danburiet.

c66. Click
Click is een remedie die je helpt inzichten op te doen en te integreren. Het is zowel een inzicht- als een zoekremedie, en hij helpt je met het leggen van verbanden en het boven water halen van verdrongen kennis en inzichten.

Daarna helpt hij je die inzichten ook echt tot je door te laten dringen en te integreren, alsof er een knop omgezet wordt of een kwartje valt. Om een computerterm te gebruiken: het is alsof je harde schijf wordt gedefragmenteerd: alles dat bij elkaar hoort wordt op een rijtje gezet zodat je overzicht hebt en kunt zien hoe alles in elkaar zit.

Click is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, labradoriet, rutielkwarts, blauwe obsidiaan, pietersiet, aquamarijn, blauwe fluoriet, champagne calciet, rhodocrosiet en howliet.

c67. Balancing Act
Balancing Act brengt evenwicht in gevoel, gedachten en emoties. Door dit evenwicht kan hij ook een goede invloed hebben op het zuren/basen evenwicht in het lichaam.

Deze remedie werkt aardend en ontgiftend op zowel geestelijk als lichamelijk gebied. Waar c37. Detox een sterkere werking heeft op lichamelijk gebied, ligt bij Balancing Act het accent op energetisch en mentaal gebied en herstel van evenwicht.

Ook ondersteunt deze remedie bij het opbouwen van je zelfvertrouwen en geeft hij je meer focus en concentratie zodat je meer in het hier-en-nu bent.

Vanwege de ontgiftende werking is het aan te raden om extra water te drinken om het afvoeren van afvalstoffen te ondersteunen.

Balancing act is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: chrysocolla, amazoniet, olivijn, angeliet, chrysocolla en serpentijn van Mount Shasta, versteend hout en borniet.

c68. Steadfast
Steadvast zorgt ervoor dat je steviger in je schoenen staat. Hij helpt je je doorzettingsvermogen aan te spreken, ondersteunt je wilskracht en helpt je assertiever te zijn.

Gewoon … standvastig, zoals de naam al zegt. Minder last van piekeren en onnodig twijfelen, meer rust in je hoofd en daardoor ook meer rust in je leven.

Een onderdeel daarvan is het openen van je hartchakra. Van jezelf houden, of op zijn minst jezelf ‘best okee’ vinden is essentieel om voor jezelf op te kunnen komen. Anders geef je gewoon toe omdat je van binnen vindt dat je het niet verdient om voet bij stuk te houden of iets gedaan te krijgen.

Een ander onderdeel is de verantwoordelijkheid voor je eigen doen en laten op te eisen en schuldgevoelens en zelfverwijten los te laten. Wel vanuit het hart, dit is beslist geen vrijbrief om over iedereen heen te lopen…

Steadfast is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: jaspis, unakiet, pyriet, magnesiet, olivijn, angeliet en borniet.

c69.Fresh
Fresh is letterlijk een frisse wind door je hoofd en je energiesysteem. Hij geeft energie en helpt je weer lichtpuntjes te zien. Het is een lichte, vrolijke energie die toch behoorlijk krachtig is.

Fresh helpt je weer vertrouwen te krijgen, zowel in jezelf als in de rest van de wereld, en mentale weerstand los te laten. Je kunt je makkelijker met de stroom mee laten gaan als je het gevoel hebt dat je ondersteund wordt.

Ook deze remedie aardt en werkt ontgiftend, want die frisse wind door je systeem neemt een hoop afval mee op zijn weg naar buiten. In de plaats daarvan laat hij kalmte, rust en overzicht achter.

Fresh is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, tijgeroog, champagne calciet, pietersiet, amazoniet, groene apatiet, serpentijn, barnsteen, apofylliet, danburiet, serpentijn en chrysocolla van Mount Shasta, versteend hout en borniet.

c70. Ease
Ease helpt je rust te vinden als je overprikkeld bent. Vooral als je hooggevoelig bent kun je hier snel last van hebben.

Deze remedie helpt je aarden, werkt beschermend, geeft evenwicht en is vooral kalmerend. Je ziet de dingen weer in perspectief, de berg die je in je onrust ervan gemaakt hebt wordt kleiner en je kan een pas op de plaats maken en even rust nemen.

Ease is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene aventurijn, amethist, jade, champagne calciet, amazoniet, purpuriet en galeniet / galena

c71. Do it!
Do it! is een duwtje in de rug om in actie te komen en je plannen, dromen en ideeën uit te werken en uit te voeren.

Deze remedie versterkt je zelfvertrouwen, zet je met twee voetjes stevig op de grond en helpt je de volgende stap te zetten. Hierbij helpt hij je ook jezelf meer te waarderen. Je hart wordt geopend en angsten worden verminderd.

Do It! helpt je om te gaan met weerstand en veranderingen. Hij helpt je het heft in eigen handen te nemen en slachtoffermentaliteit, uitstelgedrag en zelfsabotage te verminderen.

Do It! is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, champagne calciet, pietersiet, amazoniet, groene apatiet, markasiet, magnesiet, infinite stone, danburiet en groene toermalijn.

c72. Driven
Het thema van deze remedie is gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Omgaan met obstakels op je weg en het einddoel voor ogen houden. Hiervoor heb je een beself van eigenwaarde nodig, en Driven helpt je dat (weer) opbouwen.

Driven is een boost voor je (zelf)vertrouwen die je helpt de moed en de kracht uit jezelf te putten om je hart te volgen en je eigen weg af te leggen. Als je je doel uit het oog verloren bent of nog niet gevonden hebt, dan helpt Driven je met het ontdekken van nieuwe wegen om er te komen.

N.B.: Driven bevat malachiet, wat de eigenschap heeft dat het urinezuren afdrijft. Drink daarom veel extra water naast deze remedie en gebruik hem als voorzorgmaatregel niet als je problemen hebt met de nieren en aanverwante organen.

Driven is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: tijgeroog, malachiet, rookkwarts, agaat, zonnesteen, amazoniet, sugiliet, groene apatiet, danburiet

c73. Sense
Sense helpt je als je je helemaal teruggetrokken hebt van je gevoel en uitsluitend vanuit je verstand leeft. Gevoel wordt dan niet meer beleefd, in plaats daarvan wordt het beredeneerd en/of omzeild.

Sense helpt je het contact te herstellen en het verschil te leren tussen gevoelens en gedachten. Ook deze remedie werkt op het hartchakra. Daarnaast ontgift hij op geestelijk (gedachten, innerlijke criticus) niveau.

Als ondersteuning kun je jezelf een paar keer per dag vragen hoe je je voelt en dan alleen woorden gebruiken die gevoelens omschrijven. Van belang is dat je zo specifiek mogelijk bent. In het begin zul je niet verder komen dan algemene termen, maar naar mate je het vaker doet wordt het steeds minder moeilijk.

Zie het als een spier die een tijdje buiten werking geweest is en die opnieuw getraind moet worden. Verzamel desnoods een groot aantal woorden die gevoel omschrijven, maak er een lijstje van en gebruik dat als inspiratie. Woorden als boos of verdrietig zijn nogal algemeen, daar kom je niet zover mee, maar misschien voel je je een deel boos, een deel verraden en een deel teleurgesteld.

Hoe specifieker hoe beter, neem kleine stapjes en bouw het langzaam op. Hoe meer je kunt benoemen hoe beter het is, want dat betekent dat je contact met dat gevoel maakt, het bekijkt, doorleeft en verwerkt, met als uiteindelijk doel het los te laten.

Sense is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, larimar, ametrien, kunziet, howliet, lepidoliet, purpuriet, apofylliet, heulandiet, danburiet en groene toermalijn.

c74. Open Up
Open Up helpt je je weer open te stellen als je jezelf uit zelfbescherming hebt afgesloten of teruggetrokken. Het afsluiten kan verschillende oorzaken hebben. Misschien ben je overgevoelig voor teveel indrukken, misschien vang je teveel indrukken op en doe je de deur dicht om ze rustig te kunnen verwerken, of misschien is de buitenwereld voor jouw gevoel vijandig en wil je er zo weinig mogelijk mee te maken hebben.

Met Open Up leer je je in stapjes en met hulp en bescherming steeds een beetje meer open te stellen. Dit is een aardende remedie die je zelfvertrouwen en je vertrouwen in de wereld herstelt. Hij helpt je jezelf te leren beschermen en beter om te gaan met indrukken. Als je introvert en/of hooggevoelig bent, dan kan dit samen met c70. Ease een goede remedie zijn om wat rust in je hoofd te krijgen en indrukken beter te kunnen verwerken.

Open Up is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rutielkwarts, tijgeroog, champagne calciet, seleniet, aquamarijn, groene apatiet, kunziet, kyaniet, celestien, barnsteen, purpuriet, heulandiet, galena/ galeniet, danburiet, smaragd, borniet en blauwe toermalijn.
c75. Mindscape
Mindscape ondersteunt je bij het zien van verbanden en het verwerken en vasthouden van informatie.

Het is een remedie die je kunt gebruiken als je iets nieuws moet leren. Dat kan studie of school zijn, maar ook een cursus, hobby, nieuwe baan of wanneer je op leergebied vastloopt.

Mindscape helpt je de nieuwe kennis die je opdoet te integreren met wat je al weet en toe te passen in de praktijk. Daarbij krijg je ook hulp in het filteren van informatie (zowel de hoeveelheid als het bepalen van wat meer of minder belangrijk is), leren (beter) naar je intuïtie te luisteren en je beter te concentreren.

Mindscape is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, groene fluoriet, rode tijgeroog, champagne calciet, pietersiet, amazoniet, ametrien, pyriet, magnesiet, astrofylliet, danburiet en groene toermalijn.

c.76 Boundaries
Boundaries helpt je grenzen stellen als je dat verleerd bent of het nooit geleerd hebt. Hij helpt je ontdekken waar je grenzen liggen en helpt je te leren ze te handhaven.

Als je gezonde grenzen hebt kun je voor jezelf bepalen tot hoever je iemand in je leven toelaat en wat je al dan niet accepteert. Voor sommigen van ons is dat moeilijk. Als je gebrekkige grenzen hebt, dan heb je meestal maar twee standen: iemand is ofwel helemaal binnen ofwel helemaal buiten.

Gezonde grenzen betekent in eerste instantie dat je nee mag en kan zeggen en in tweede instantie dat je gradaties van toegang hebt. Een vage kennis mag minder ver ‘binnen’ komen qua informatie die je ze geeft, dingen die je voor ze wilt doen en gedrag dat je van ze accepteert dan iemand waarmee je een hechte band hebt.

Boundaries werkt aardend, helpt je moed en kracht te vinden, verbetert je zelfvertrouwen en helpt je jezelf accepteren als je geleerd hebt dat je nooit nee mag zeggen.

Boundaries is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: carneool, jaspis, rutielkwarts, tijgeroog, groene apatiet, biotietgraniet, heulandiet en danburiet

c77. Fun
Fun helpt je om de leuke kanten van het leven (weer) te ontdekken en te beseffen dat onschuldig plezier in de kleine dingen kan zitten. Hij helpt om terughoudendheid te doorbreken en jezelf toe te staan ook eens eventjes iets geks te doen zonder dat je je meteen schaamt of jezelf veroordeelt omdat ‘het niet hoort’.

Fun is een lieve, lichte en vrolijke remedie die je hart laat stralen en je helpt meer plezier te hebben in het leven. Hij maakt hoopvoller en optimistischer, maakt het makkelijker om contact te maken en om je minder aan te trekken van wat anderen van jou en/of je gedrag vinden.

Ga ervoor 🙂

Fun is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: zonnesteen, ametrien, celestien, magnesiet, biotiet-graniet, danburiet, smaragd, versteend hout, borniet, blauwe toermalijn en zwavelkwarts.

c78. Healing
Healing is een ondersteunende remedie bij allerlei soorten healing. Hij kan worden ingezet bij energetische behandelingen, zowel tijdens de behandeling als daarna als nazorg, en als energetische ondersteuning bij herstel na ziekte of een operatie.

Healing aardt, geeft kracht, hoop, moed en nieuwe energie, stimuleert je zelfherstellend vermogen en helpt je om te gaan met moeilijke situaties.

Deze remedie bevat ook engelenenergie, namelijk de energie van Rafaël, aartsengel voor genezing. Dit is een liefdevolle energie die je ondersteunt in je helingsproces.

Healing helpt je ook om je over te geven aan het proces, open te staan voor wat je ziel je te vertellen heeft en om vertrouwen te hebben in jezelf.

Healing is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, larimar, champagne calciet, hemimorfiet, seleniet, serpentijn, pyriet, serafiniet, markasiet, celestien, barnsteen, lepidoliet, astrofylliet, biotiet-graniet, varisciet, purpuriet, galena / galeniet, danburiet, angeliet, smaragd, borniet, blauwe toermalijn, zwavelkwarts en Rafaël engelenenergie.

c79. Excalibur
Excalibur helpt je in jezelf te geloven en geeft je stevig het vertrouwen dat je aankunt wat je het leven op je pad gooit.

If life hands you lemons, make lemonade. Excalibur draait om werken met wat je hebt in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten en het op te geven. Opstaan, afkloppen, her-evalueren en indien nodig je richting aanpassen.

Dit is een stevige, aardende get-up-and-go remedie die je realistisch naar je situatie helpt te kijken en je helpt de lichtpuntjes in nadelige situaties te vinden, zodat je er het beste van kunt proberen te maken.

Het draait hier om acceptatie van jezelf en ‘de kracht hebben om te accepteren wat je niet kunt veranderen en de moed om te veranderen waar je wel zelf invloed op hebt’

Ook dit is een stapje in het proces van voor jezelf opkomen. Pak dat zwaard uit die steen en neem je plaats in de wereld in.

Excalibur is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe calciet, blauwe fluoriet, carneool, rutielkwarts, tijgeroog, pietersiet, ametrien, groene apatiet, kunziet, serpentijn, magnesiet, biotiet-graniet, purpuriet, versteend hout, borniet en groene toermalijn.

c80. Golden
Golden is een aurahersteller die je helpt het beschermende gouden laagje dat om je aura hoort terug te brengen. Verder wordt je aura gereinigd en geaard, je chakra’s worden in balans gebracht en op één lijn gezet en je voelt je meer verbonden met het grotere geheel.

Binnen dat grotere geheel kun je wel je eigen energie afbakenen, want Golden is ook een remedie die je helpt om je energetische grenzen te herstellen en/of er bewust van te worden waar die grenzen liggen.

Zo krijg je wat meer rust en voel je je minder belaagd. Je bent beter in staat om trouw te blijven aan jezelf en laat je minder beïnvloeden door verwachtingen en invloeden van buitenaf. Als resultaat kun je makkelijker een (al dan niet tijdelijke) verbinding aangaan met anderen zonder daarbij jezelf te verliezen.

Hierbij kan het gouden laagje soms een verrassend positieve en liefdevolle indruk achterlaten.

Golden is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: labradoriet, jaspis, kyaniet, barnsteen, astrofylliet, biotiet-graniet, purpuriet, galena / galeniet, olivijn, danburiet, smaragd en serpentijn en chrysocolla van Mount Shasta

c81. Complexity
Soms is er zoveel aan de hand dat je er geen wijs uit kunt worden. Het lijkt wel een enorme kluwen wol die helemaal in de war zit en waarvan je het begin niet meer kunt vinden.

Complexity helpt je zachtjes naar boven te halen wat er aan de hand is. Beetje voor beetje krijg je meer inzicht in ‘hoe het allemaal zo gekomen is’. Je intuïtie wordt versterkt en er worden herinneringen naar boven gehaald die aanwijzingen geven.

Let ook op dingen in je omgeving waar je oog op valt, of je oor, want het universum schotelt je soms ook aanwijzingen voor in de vorm van muziek als dat iets is waar je van houdt.

Als je met Complexity aan het werk gaat is het misschien een idee om dingen vast te leggen op papier, foto, je computer etc. Net wat je voorkeur heeft.

Dit is een remedie die aardt, kalmeert en inzicht in jezelf geeft. Daarbij wordt er opruiming gehouden in je hartchakra en krijg je hulp om jezelf te accepteren (hier en nu, niet pas als je ‘perfect’ bent….) en jezelf met zachtheid te behandelen.

Complexity is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: aquamarijn, groene apatiet, kunziet, rhodocrosiet, barnsteen, apofylliet, heulandiet, galena / galeniet, versteend hout, blauwe toermalijn, groene toermalijn en prehniet.

c82. Don’t Go
Don’t Go helpt bij verlatingsangst. Hij kalmeert, helpt emotionele pijn loslaten en reinigt je hartchakra. Tegelijkertijd krijg je zachtjes inzicht inde oorzaak en krijg je hulp om om te gaan met situaties waarin dit gevoel geactiveerd wordt.

Vaak ligt het ingewikkelder dan alleen bewust of onbewust paniekerig worden als iemand weggaat. Het kan in allerlei situaties de kop opsteken zonder dat het direct aan verlatingsangst doet denken. Het kan zijn dat er situaties zijn waarin je je figuurlijk in de steek gelaten voelt in plaats van dat er daadwerkelijk iemand weggaat.

Wat de reden ook is, er wordt een pijnpunt geraakt waardoor er een stortvloed van gevoelens van verlaten zijn / in de steek gelaten voelen boven komt borrelen. Don’t Go werkt troostend, helpt je je minder te ergeren als zo’n situatie zich voordoet en helpt je er neutraler naar te kijken.

De energie vermindert slachtoffergevoelens, helpt patronen te zien en te doorbreken en helpt je meer op jezelf te staan, in je eigen kracht.

Don’t Go is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe calciet, rozekwarts, groene calciet, blauwe fluoriet, labradoriet, rutielkwarts, chalcedoon, amazoniet, barnsteen, magnesiet, danburiet, groene toermalijn, zwavelkwarts en prehniet.

c83. Synergy
Synergy stimuleert je intuïtie en helpt je informatie die je langs intuïtieve weg ontvangt beter waar te nemen en te interpreteren. Je intuïtieve antenne wordt als het ware ontstoord en uitgelijnd zodat er minder ‘ruis’ in het signaal zit.

Synergy geeft rust en helderheid in je hoofd, versterkt het contact met je hoger zelf en geeft overzicht zodat je het hele plaatje kunt overzien.

In combinatie met andere remedies kan Synergy als een vergrootglas werken om je een beter zicht te geven op de werking van die remedie.

Synergy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, labradoriet, valkenoog, ametrien en smaragd

c84. Feel
Feel moedigt je aan je emoties toe te laten, te doorvoelen, een plekje te geven en daarna los te laten. Deze remedie helpt je je veilig genoeg te voelen om je emoties ook echt te voelen in plaats van ze alleen met je hoofd te beredeneren.

Feel geeft rust, helpt je inzicht te krijgen in jezelf en bevordert een gevoel van veiligheid en vertrouwen. De paradox is dat juist door je emoties te onderzoeken je ze los kunt laten. Als je ervoor wegloopt (in om het even welke vorm van afleiding) dan blijven ze onder de oppervlakte borrelen en gaan ze problemen veroorzaken.

Feel werkt aardend, helpt je evenwicht in je emoties te vinden en helpt je realistisch naar je gevoelens te kijken. Als je je emoties zo lang genegeerd, ontkend en/of weggestopt hebt kan het enorm eng lijken om ze onder ogen te gaan zien. Begin klein, wees zacht voor jezelf maar houd wel vol.

Net als bij Sense is het een goede oefening om een paar keer per dag je gevoel te peilen. Beschrijf hoe je je voelt, waarbij je alleen woorden mag gebruiken die een gevoel omschrijven (leg desgewenst een lijstje met voorbeeldwoorden aan als inspiratie en hulpmiddel), en wees daarbij zo specifiek mogelijk. Niet alleen ‘bedroefd’, maar bijvoorbeeld ook ‘nostalgisch, verlangend, neerslachtig’ als verdere specificatie. Meestal ervaar je een combinatie van gevoelens, probeer ze voorzichtig te omschrijven, dat is alles wat je ermee hoeft te doen. Je hoeft ze niet te analyseren, zie ze alleen onder ogen, schrijf het desnoods op, kijk of je er nog meer kunt ontdekken en laat ze dan gaan.

Feel is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, champagne calciet, blauwe obsidiaan, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, kunziet, kyaniet, pyriet, astrofylliet, biotiet-graniet, olivijn, danburiet, angeliet, smaragd, groene toermalijn en prehniet.

Zo, dit zijn ze dan, nu alleen nog het boekje en alle pendeldiagrammen uploaden en dan zijn we rond 🙂

Hartelijke groeten,

Bianca

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven