Nieuwe remedies serie 3: 76-80 en c46-c55

Foto nieuwe Flow Remedies c56-c84 en 50-80

Zo net voor het weekend weer een serie nieuwe remedies: de laatste 5 enkelvoudige remedies: 76 t/m 80, en de eerste serie van de nieuwe combinaties: c46 t/m c55. We hebben nog wel even te gaan, tot c79 namelijk. Daarna is het even pauze terwijl we nieuwe remedies uittesten en de edelstenen in de webwinkel weer wat aandacht krijgen.

Hier zijn ze:

76. Pure

Steensoort: borniet

Pure is een remedie van levensvreugde en positiviteit. Hij werkt ontgiftend en zuiverend en transformeert negatieve gedachten en overtuigingen. Ook stimuleert hij gelijkheid en rechtvaardigheid.

Hij versterkt je intuïtie en innerlijk weten en helpt je visualiseren. Je krijgt inzicht in traumatische gebeurtenissen en de hulp er veilig naar te kijken, waarna je ze kunt loslaten om verder te gaan.

Pure werkt voornamelijk op het vijfde en zesde chakra, hij helpt je creatieve ideeën uit te spreken en uit te leggen. Daarnaast brengt deze remedie de chakra’s in balans en verbindt hij ze.

 

77. Inspire

Steensoort: groene toermalijn

Inspire is een remedie voor het hartchakra. Hij reinigt, zuivert en transformeert negatieve of zware energie en brengt de chakra’s in balans. Deze remedie vermindert angst en bevordert mededogen.

Het is een beschermende remedie die je inzicht in jezelf en in anderen geeft en die je helpt een slachtoffermentaliteit of gevoel van opgesloten zijn te verminderen.

Inspire brengt ook evenwicht in mannelijke (gevende) en vrouwelijke (ontvangende) energie.

Deze energie bevordert gemoedsrust en helpt je ook om rust te nemen, zodat je niet opbrandt of overbelast raakt en nerveus wordt.

 

78. Tranquility

Steensoort: blauwe toermalijn / indicoliet

Tranquility heeft de kalme, vredige energie van een strak blauwe zee. Ze nodigt je uit om onder de oppervlakte de duiken en diep in jezelf te kijken zodat je meer begrip voor jezelf en voor anderen kunt opbrengen.

Diep verborgen verdriet en geblokkeerde gevoelens worden voorzichtig naar de oppervlakte gehaald om geheeld te worden. De rust en vrede van deze remedie helpen je om je aan dat proces over te geven en het te laten gebeuren.

Door de werking op het vijfde en zesde chakra zorgt Tranquility voor een eerlijke en open communicatie en geeft ze je de moed om vanuit het hart te spreken.

Een ander aspect van deze remedie is dat ze je helpt om slachtoffermentaliteit los te laten en om je gevoel voor verantwoordelijkheid te versterken. Hierdoor kun je beperkende emotionele banden beginnen los te laten en meer in harmonie met je omgeving leven.

Tranquility zorgt voor evenwicht tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Daarnaast worden beide hersenhelften in evenwicht gebracht en kunnen ze beter samenwerken. Ook dit speelt een rol in het beter onder woorden brengen van je gedachten en gevoelens.

Op spiritueel gebied helpt Tranquility je om zuiver te werken. Ze stimuleert je intuïtie en kan je waarnemingen versterken en je helpen om ze goed te verwoorden.

 

79. Promise

Steensoort: zwavelkwarts

Promise heeft een sterk reinigende en ontgiftende werking op alle gebieden. Hoewel dit met zachte hand gaat en je ondersteund wordt in het proces, is geen enkele transformatie zonder ongemakken.

Dat gezegd hebbende, deze remedie kun je goed inzetten als je vast zit op wat voor gebied dan ook. Hij werkt op de zonnevlecht en herstelt daar onbalans. Hij bevordert zelfrespect en innerlijke kracht, helpt je te bepalen wat je zelf denkt en helpt je de macht over jezelf (terug) te claimen. Girl Power (m/v) in een flesje, zogezegd.

Hij helpt je om oude gewoonten te doorbreken. Je gaat je eigen identiteit vaststellen: je eigen overtuigingen, gedachten en gedragingen bepalen en je eigen gezag te vestigen, los van wat mensen om je heen daarvan vinden.  Promise helpt je om je ideeën uit te drukken en je er aan vast te houden als dat is wat jij wilt.

Door de werking op de zonnevlecht (derde chakra) helpt deze remedie ook met het verzachten van boosheid, irritatie en verbittering, bijvoorbeeld als je snel geïrriteerd raakt door kleine dingetjes.

Doordat Promise je innerlijke kracht versterkt, kun je ook beter omgaan met de onvermijdelijke weerstand die een verandering op kan roepen in je omgeving.

Onthoud daarbij dat veel van deze weerstand voortkomt uit het feit dat mensen zich ongemakkelijk kunnen voelen door veranderingen en van dat gevoel af proberen te komen door te proberen de verandering ongedaan te maken, deze te veroordelen of te doen alsof het  maar een fase is. Het is meestal niets persoonlijk, het komt voort uit de puur menselijke eigenschap om, als het even kan, elke vorm van ongemak te vermijden.

 

80. Cleanse

Steensoort: prehniet

Cleanse houdt een grote opruiming en werkt ontgiftend, voornamelijk in je hartchakra en zonnevlecht. Hij verbindt het hart met de wil en helpt je vanuit je hart te leven. Deze remedie  vermindert angsten en helpt je vertrouwen te hebben als je angst voor te kort hebt. Waar liefde is, is geen angst.

Cleanse verlicht angsten en helpt je ze onder ogen te zien, mee om te gaan en op te lossen, zodat je minder de neiging hebt om ervoor weg te lopen en te vluchten in afleiding en uitstelgedrag (in het begin zul je wel eerst een verergering merken of lijkt het erger doordat het meer opvalt, wees daar een beetje op berekend). Wees trouwens ook berekend op plotselinge opruimneigingen, dat is een bijwerking van het ontgiftende aspect van deze remedie.

Daarnaast is Cleanse kalmerend en haalt hij de oorzaak van ongemakken omhoog. Ook dit is een zoekremedie, hij stimuleert innerlijk weten zodat je gaat zien waar de pijnpunten zitten, en hij doet dit op een zachte en liefdevolle manier. Inzichten kunnen pijnlijk zijn, maar over het algemeen helpt deze remedie om het langzaamaan tot je door te laten dringen in plaats van je ermee om de oren te slaan. Hij helpt je ook ongemerkt steeds meer aan te kunnen qua indrukken, je kunt ze sneller verwerken, wat gunstig kan zijn bij overprikkeld zijn / hyperactiviteit.

Cleanse beschermt ook de aura, en je zou hem zelfs gebruiken om je woning te beschermen door een beetje op de drempels of kozijnen te druppelen. Gebruik hiervoor de remedie wel verdund, eventueel in een beetje gekookt water, voor de zekerheid als bescherming voor de verf op je kozijnen.

 

c46. Focus

Focus is speciaal ontwikkeld voor therapeuten om in te nemen voor de aanvang van een behandeling. Hij zet alle energie die niet bij je hoort buiten en beschermt je tijdens de behandeling. Daarnaast helpt hij je zuiver te werken en je goed op je cliënt concentreren zodat je helemaal ‘scherp’ staat.

Bij gewoon gebruik helpt Focus je met het stellen van prioriteiten en daar naar te handelen. Hij veegt alles weg wat onbelangrijk is en laat je de essentie zien, zodat je een goed overzicht hebt. Hij zet je stevig neer en geeft je net dat duwtje om te handelen, zodat het niet bij denken alleen blijft. Als je voelt dat je er een beetje tè assertief van wordt naar je zin, pas dan de dosering en/of frequentie aan.

Als richtlijn voor het gebruik voor een behandeling kun je aanhouden 5 druppels op een half glas water, ongeveer een kwartier voor je begint. Of wat je zelf aanvoelt natuurlijk, want iedereen is verschillend.

Focus is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: oranje calciet, blauwe calciet,  mookaiet, sodaliet, blauwe fluoriet, bergkristal, groene aventurijn, carneool, groene fluoriet, amethist, rode jaspis, tijgeroog, hematiet, rode tijgeroog, champagne calciet, zwarte toermalijn, rookkwarts, chalcedoon, unakiet, maansteen, zonnesteen, amazoniet, toermalijnkwarts, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, sugiliet, serpentijn, kyaniet, serafiniet, barnsteen, astrofylliet, varisciet, purpuriet en infinite stone

 

c47. Isis

Isis helpt om een brug te slaan naar een vorig leven als er daar een probleem is ontstaan dat nu nog doorwerkt. Het is een remedie die je altijd met andere remedies combineert, het enige dat hij doet is de verbinding maken naar vorige levens zodat je met remedies een probleem aan kunt pakken dat in daar ontstaan is.

De achtergrond van Isis ligt in een sessie Touch for Health. Met deze techniek kun je teruggaan in het verleden om blokkades aan te pakken, en nadat het een aantal keer gebeurd was dat we in een ander leven uitkwamen werd ik nieuwsgierig en stelde ik de vraag of ik hetzelfde ook met een remedie kon bereiken. Isis is het antwoord op die vraag.

Isis is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: bergkristal, rutielkwarts, tijgeroog, opaalkwarts, hemimorfiet, seleniet, groene apatiet, kyaniet, pyriet, barnsteen, astrofylliet en infinite stone

 

c48. Saviour

Saviour haalt je tijdelijk uit patronen waar je in vast zit. Als je wat meer afstand kunt nemen, en wat meer overzicht hebt, dan kun je het patroon beter zien en (h)erkennen.

Daarna kun je beginnen met het los te laten en te vervangen door een nieuw patroon dat beter bij je past.

Behalve met aarden helpt Saviour je je gedachten te verhelderen en realistisch te kijken naar wat er is in plaats van wat je blokkades er van maken of wat je wilt zien. Zie het als een tijdelijke reddingsboei die je op een afstandje brengt zodat je kunt zien wat er gaande is.

Saviour is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: groene calciet, amethist, rutielkwarts, tijgeroog, lapis lazuli, champagne calciet, zonnesteen, amazoniet, opaalkwarts, hemimorfiet, aquamarijn, groene apatiet, kyaniet, barnsteen en purpuriet.

 

c49. Flavour

Flavour helpt je om meer open te staan voor nieuwe dingen en de wil en de moed te vinden deze uit te proberen.

In plaats van vast te blijven zitten in ‘wat de boer niet kent dat eet hij niet’ ga je stapje voor stapje over de schutting heen kijken naar wat er nog meer mogelijk is en begin je met je tenen over de rand van je comfortzone te schuifelen. Zo kun je gaan ontdekken wat je talenten zijn en wat je leuk vindt om te doen.

Flavour is een positieve, lichte energie die je zachtjes aanmoedigt om eens iets anders te doen dan je normaal doet.

Samen met c48. Saviour is Flavour een powerduo. De één tilt je uit je patroon, de ander helpt je naar nieuwe mogelijkheden te kijken en een begin te maken met het ontdekken van je talenten.

Flavour is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: bergkristal, labradoriet, rode jaspis, hematiet, pietersiet, agaat, zonnesteen, groene apatiet

 

c50. Immunity

Immunity is een beschermende remedie die je helpt als je de neiging hebt energie van anderen teveel binnen te laten. Het is een manier van energetisch grenzen stellen.

Hij helpt je beseffen hoe en waar je energie binnen laat zodat je kunt beginnen om de oorzaak ervan aan te pakken.

Immunity versterkt als het ware je energetisch immuunsysteem en maakt je sterker tegen binnenvallende energie. Hij kan je ook helpen ontdekken waar je energie weglekt en waar je kwetsbaar bent voor energetische aanvallen.

Voor de duidelijkheid: dit is een tijdelijk schild met signaalfunctie zodat je de oorzaak kunt ontdekken en wat meer rust hebt terwijl je werkt aan een oplossing. Het is helaas geen wondermiddel dat je overal voor afsluit zodat je zelf niets hoeft te doen.

Let tijdens het gebruik van deze remedie goed op aanwijzingen. Het kan zijn dat je iets leest, hoort of ziet en dat het ‘klikt’. Dat is een seintje om eens te kijken wat er op dat moment gebeurt. Waar dacht je (kort ervoor) aan? Waar ben je mee bezig op die dag of op dat punt in je leven?

Immunity is ook een goede beschermende remedie als je hooggevoelig bent. Hij geeft wat rust en versterkt je energieveld / aura.

Soms laat je onbewust energie binnen, ofwel omdat je grenzen niet goed afgebakend zijn, ofwel omdat je iemand graag wilt helpen en per ongeluk die energie overneemt. Of misschien ben je iemand die mensen aantrekt die je als energetisch tankstation gebruiken: ze tanken energie en laten hun afval achter.

Een belangrijk onderdeel van deze remedie is aarden. Gebrekkig geaard zijn is één van de meest voorkomende oorzaken van weglekkende energie of het opnemen van ongewenste energie.

Immunity is een combinatie van de volgende edelsteenremedies:blauwe fluoriet, bergkristal, jaspis, zwarte toermalijn, amazoniet, groene apatiet, pyriet, rhodocrosiet, barnsteen, lepidoliet, purpuriet en infinite stone.

 

c51. Compassion

Compassion helpt je liefde en mededogen te voelen voor jezelf en voor anderen. Wees minder streng voor jezelf! Niemand is perfect en zonder fouten te maken leer je niets nieuws en blijf je zitten waar je zit.

Deze remedie helpt je milder naar jezelf en anderen te kijken en begrip te hebben voor hun fouten en imperfecties. Hoe meer liefde je kunt toelaten, hoe minder de drang om te veroordelen wordt. Deze zijn omgekeerd evenredig aan elkaar. Waar liefde is, is geen plaats voor veroordelen.

Veroordelen is aangeleerd en het is een verdedigingsmechanisme. Als je veroordeelt wat je niet begrijpt, vervelend vindt of waar je bang voor bent, dan prop je het als het ware in een kastje en smijt je de deur dicht. Doordat je een oordeel op het deurtje plakt, zie je het onderwerp onbewust als ‘afgehandeld’ en hoef je er verder niet over na te denken. Dat heb je immers al gedaan door dat oordeel eraan te hangen, en zo bescherm je jezelf onbewust tegen het ongemak dat verder nadenken over de persoon of situatie met zich mee zou kunnen brengen.

Er is ook een gezonde vorm van oordelen, dat is wat je gebruikt om mensen en situaties in te schatten om te be-oordelen of deze al dan niet goed voor je zijn.

Compassion is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: rozekwarts, malachiet, jade, champagne calciet, amazoniet, sugiliet, kyaniet, magnesiet en lepidoliet

N.B.: vanwege de malachiet niet gebruiken bij problemen met nieren en aanverwante organen, deze aanwijzing kreeg ik bij Equilibrium, de remedie van malachiet, en hij heeft waarschijnlijk te maken met de vochtafdrijvende werking van malachiet waardoor die organen extra hard aan het werk gezet worden.

 

c52. Fortress

Fortress is een extra sterke bescherming als je last hebt van energetisch stalken. Hij aardt en beschermt terwijl je op zoek gaat naar de oorzaak. Soms laat je het zelf binnen, bijvoorbeeld door gebrekkige aarding of onvermogen gezonde grenzen te handhaven.

Deze remedie bevat de remedies waar Get Out uit bestaat, in een iets andere samenstelling, met toevoeging van olivijn. Hierdoor wordt de reinigende werking versterkt en helpt Fortress je met het loslaten van energetische verbindingen die je niet langer dienen. De energie die via die verbindingen binnen kwam blijft dan beter buiten.

Fortress ontgift de geest en verwijdert zware energie en entiteiten. Bij energetisch stalken kun je denken aan personen of entiteiten die energetisch bij je aanhaken en die een negatieve invloed op je gemoedstoestand hebben.

Een voorbeeld: stel, iemand vraagt wat van je en je moet ‘nee’ zeggen omdat je echt geen tijd hebt en die persoon wordt daar woest over, al dan niet onder de oppervlakte. Stel verder dat je daar geen schuldgevoel over hebt of op een andere manier last van hebt, en het makkelijk los kunt laten (dat is de meest makkelijke, zuivere situatie, in de praktijk kan het enorm ingewikkeld zijn, dus omwille van het voorbeeld doen we wat aannames).

Als je dan toch steeds aan die persoon moet denken, dan heb je kans dat ze nog zo met je bezig zijn dat ze onbewust energetisch bij je aan haken en je vol gooien met de boze energie waar ze op dat moment vervuld mee zijn. Symptomen kunnen zijn: hoofdpijn, suf gevoel, misselijkheid, depressief voelen, er gaan rare dingen mis, pijn achterin je nek, vreemd gevoel rond je zonnevlecht, algemeen gevoel van onbehagen en je gedachten blijven naar de situatie gaan ook al ben je er zelf niet mee bezig.  Vooral dat laatste is een enorme aanwijzing.

Fortress is een tijdelijke bescherming zodat je op zoek kunt gaan naar de oorzaak. Het kan zijn dat je nog een les te leren hebt met die persoon of die situatie, het kan ook zijn dat het een algemeen structureel iets is zoals gebrekkig geaard zijn, gebrekkig zelfbeeld / zelfvertrouwen / eigenwaarde of onvermogen grenzen te stellen.

Fortress is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: carneool, zwarte toermalijn, opaalkwarts, seleniet, sugiliet, serpentijn, kyaniet, serafiniet, barnsteen, astrofylliet, varisciet, purpuriet, infinite stone en olivijn.

 

 c53. Fire

Deze remedie heeft als thema de energie van aartsengel Uriel. Het is één van de remedies waaraan engelenenergie is toegevoegd.

Fire helpt je om je ideeën om te zetten in daden. Neem de touwtjes van je eigen leven (weer) in handen, erken je eigen kracht en ontdek je talenten. Doe er iets mee en ga ervoor.

Het vuur van Uriël is een transformerende energie die je helpt los te komen van afhankelijkheid, hulpeloosheid en ego-projecties. De energie brengt licht in de duisternis en verlicht je pad zodat je meer vanuit je hart kunt gaan handelen.

Fire is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: bergkristal, rutielkwarts, larimar, tijgeroog, zwarte toermalijn, maansteen, opaalkwarts, seleniet, groene apatiet, pyriet, danburiet en engelenenergie.

 

c54. Let it Be

Het thema van deze remedie is acceptatie en loslaten. Toelaten dat dingen gaan zoals ze gaan, met de stroom meegaan in plaats van er tegenin te zwemmen.

Let it Be helpt je je gevoelens toe te laten en te accepteren, juist zodat je ze dan kunt loslaten zodra ze een plek hebben gekregen of helemaal doorvoeld zijn.

Dit gaat op een zachte manier, vanuit een gevoel van veilig zijn en gekoesterd worden.

Let it Be is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: blauwe fluoriet, groene fluoriet, larimar, champagne calciet, rookkwarts, unakiet, agaat, amazoniet, opaalkwarts, aquamarijn, groene apatiet, kyaniet, barnsteen, biotiet-graniet, galena/galeniet en danburiet.

 

c55. Mercy

Mercy is het vervolgstapje na c51. Compassion. Hij geeft je een diep gevoel van liefde, vrede en acceptatie. Het hoofdthema is het in liefde loslaten van oordeel, of liever gezegd ‘veroordelen’. Waar liefde is, kan geen oordeel meer zijn, dat lukt je gewoon niet meer.

Mercy verbindt je met de bron van universele liefde en houdt je tegelijkertijd met twee benen op de grond. Geen oordeel hebben betekent overigens niet dat je alles maar moet accepteren. Er is ook een gezonde vorm van oordelen die je nodig hebt om situaties in te schatten. Het gaat hier om de ongezonde vorm van oordelen, ergens een (meestal negatief) etiket op plakken zodat je er niets meer mee hoeft.

Hij helpt je praktisch te kijken, dingen te zien zoals ze zijn en vooral zonder er een oordeel aan op te hangen. Iedereen heeft zijn eigen waarheid en bekijkt dingen vanuit zijn eigen standpunt. Wanneer dat anders is dan dat van jou, dan kun je dat los van elkaar zien.

Een ander standpunt betekent trouwens niet automatisch afwijzing van jouw standpunt en daardoor vermindert de drang anderen te moeten overtuigen. Dit is een ander aspect van oordelen en dat helpt je als je je afgewezen voelt als iemand het oneens is met jouw standpunt of je het gevoel hebt dat je het er mee eens moet zijn.

Als laatste helpt Mercy je begrip te hebben voor de situatie, vanuit liefde en zonder oordeel, en zonder mee te lijden. Met respect voor hun grenzen en ook voor die van jezelf, want dit strekt zich ook uit naar jou en niet alleen naar de buitenwereld.

Mercy is een combinatie van de volgende edelsteenremedies: turkoois, groene calciet, citrien, hematiet, rhodoniet, rookkwarts, amazoniet, aquamarijn, markasiet, howliet, varisciet, barnsteen en danburiet.

 

Fijn weekend!!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven