De volgende serie: Flow Remedies enkelvoudige remedies 61 t/m 75

Foto nieuwe Flow Remedies c56-c84 en 50-80

Jawel, de volgende serie is er! We zijn bijna aan het einde van de nieuwe enkelvoudige remedies. Voorlopig dan, want er liggen al weer 2 steensoorten klaar ūüôā

Hieronder staan de volledige beschrijvingen:

 

60.Innocence

Steensoort: magnesiet

Het thema van deze remedie is zelfacceptatie, innerlijke vrede en houden van jezelf.

Innocence brengt optimisme en geduld. De energie is kalmerend en ontspannend bij nervositeit en angstgevoelens. Hij helpt je geestelijk sterker in je schoenen te staan en meer aan te kunnen.

Deze remedie opent het hartchakra en brengt harmonie tussen beide hersenhelften. Je krijgt ook inzicht in je onderbewuste en achterliggende oorzaken van ongemakken en blokkades.

Doordat het hartchakra geopend wordt, krijg je hulp om jezelf te accepteren, van jezelf te houden en een ander in zijn waarde te laten zonder mee te lijden. Oftewel compassie voor jezelf en anderen.

 

61.Independence

Steensoort: lepidoliet

Independence beschermt tegen invloeden van buitenaf en helpt je grenzen te stellen als er veel mensen om je heen zijn. Deze remedie bevordert onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Hij helpt je om op eigen benen te staan, zowel op emotioneel als op geestelijk gebied.

Hij helpt je ook bij het nemen van beslissingen en zorgt ervoor dat je de kern van de zaak in het oog houdt zonder je af te laten leiden door dingen eromheen.

Independence helpt bij een negatieve levenshouding en verzacht stress, depressieve gevoelens en dwanggedachten. Deze worden langzaamaan vervangen door rust, vrede en een gevoel van veiligheid.

Een ander facet van deze remedie is dat hij moed, kracht en zelfvertrouwen geeft en je helpt bij het loslaten van oude gedrags- en gedachtenpatronen zodat je die kunt gaan vervangen door nieuwe patronen.

 

62.Stars

Steensoort: astrofylliet

Stars versterkt je intu√Įtie en helpt je objectief naar jezelf te kijken. Hij bevordert liefde voor jezelf en acceptatie van jezelf en wat je in het verleden gedaan hebt. Je krijgt er meer vrede mee, en gaat meer beseffen dat als er een deur dicht gaat, er ergens anders √©√©n open gaat. Hij helpt je achterhaalde zaken te verwijderen.

Dit is een transformerende energie met een sterke lichtkracht die je ondersteunt in het vinden van je zielepad of je doel in dit leven.

Deze remedie werkt aardend en beschermend, vooral tijdens dromen en uittredingen. Hij verbindt je basischakra (1e chakra) met je zielester (8e chakra) en voorziet je chakra’s van anergie.

63.Pleasure

Steensoort:biotietgraniet

Deze remedie is sterk aardend. Hij maakt krachtig en geeft doorzettingsvermogen. Hij helpt je ergens je tanden in te zetten en vast te houden. Niet dat je nou meteen een Pitbull wordt, het gaat meer op een rustige manier, want deze remedie heeft veel licht in zich.

Pleasure helpt je een evenwicht te vinden tussen je emoties en praktisch denken. Hij geeft overzicht en helpt je het hele plaatje zien, waardoor je objectief kunt kijken naar wat er gebeurt, welke rol je daar in hebt en welke invloed je op je omgeving hebt.

Deze remedie helpt je ook meer oog te hebben voor de goede dingen in je leven. Je kunt meer langs de buitjes heen kijken en de zon achter de wolken ontdekken.

 

64.Clarity

Steensoort: varisciet

Clarity helpt je trouw zijn aan jezelf. Hij opent je hartchakra, geeft je hoop en moed en stimuleert onvoorwaardelijke liefde. Je stemming verbetert en je voelt je vrolijker.

Deze remedie geeft veel energie. Hij helpt je alert te zijn, nuchter en helder na te denken en dit ook goed onder woorden te brengen.

Clarity helpt je ook nervositeit en innerlijke onrust te kalmeren. Je komt meer uit je schulp, bent geestelijk meer aanwezig en kunt ook beter belangstelling voor anderen opbrengen. Doordat je je kalmer voelt ben je niet constant bezig met de innerlijke onrust die in je borrelt en die je constant laat twijfelen of je het gevoel geeft dat je iets verkeerd doet.

 

65.Unchain

Steensoort:purpuriet

Unchain helpt je los te komen van oude gedachten en patronen. Hij verwijdert negatieve energie, heft negatieve energie van buitenaf op en helpt je positiviteit aantrekken.

Deze remedie helpt je het zelfvertrouwen te vinden je uit te spreken en erop te vertrouwen dat je je gedachten goed onder woorden kunt brengen.

Het is een remedie van bescherming, liefde, intu√Įtie en communicatie. Hij verbindt er aardt de chakra‚Äôs, geeft je helderheid en focus. Je zelfvertrouwen verbetert, je krijgt meer energie en voelt je minder somber. Hierdoor ben je alerter en waakzamer en sta je meer open voor nieuwe idee√ęn.

Unchain kan je behulpzaam zijn bij het spreken in het openbaar. Hij helpt je je te verbinden met je toehoorders en stimuleert je intu√Įtie om je woorden zo te kiezen dat je informatie duidelijk over komt.

 

66.Connect

Steensoort: apofylliet

Connect is een remedie van onvoorwaardelijke liefde en licht. Hij geeft innerlijke rust en helpt je open en eerlijk te laten zien wie je bent, zonder schuldgevoel of terughoudendheid.

Connect helpt je onzekerheid en piekerneigingen te overwinnen, vermindert angsten en helpt je als je het gevoel hebt vast te zitten. Hij is in te zetten als hulp bij het overwinnen van vastgeroeste denkpatronen en blokkades en bevrijdt onderdrukte gevoelens.

Connect stimuleert je intu√Įtie en helpt je het fysieke met het spirituele te verbinden. Je wordt geholpen om je op je ziel af te stemmen en je meer thuis te voelen in je lichaam.

Deze remedie kun je ook inzetten bij healing om een zuivere energie-overdracht te bevorderen. Hiertoe kun je hem op je handen doen of zowel de behandelaar als degene die behandeld worden drinken een half glas water met daarin 2 druppels van deze remedie langzaam op.

67.Move On

Steensoort: heulandiet

In het kort gezegd helpt Move On je los te laten en verder te gaan. Vergeven, vergeten en je eigen pad volgen. Deze energie heeft een hoge trilling en bevordert zuiverheid en trouw. Hij verbindt hoofd en hart.

Je krijgt hulp bij het loslaten van datgene dat niet meer bij je past, of dat nou gewoonten, gedrag of emoties zijn, zowel in het heden als in het verleden (ook als het gaat om vorige levens, met een nadruk Atlantis en Lemuri√ę).

Hij helpt je om terug te kijken, negatieve emoties uit het verleden los te laten en te herstellen van verlies. Hierdoor sta je meer open voor nieuwe mogelijkheden en wegen.

Ook helpt deze remedie je ervan doordrongen te raken dat iedereen gelijkwaardig is. Mocht je soms last hebben van jaloerse gevoelens, de neiging hebben mensen te veroordelen of jezelf soms superieur voelen, dan helpt deze remedie je dat los te laten.

 

68.Center

Steensoort: galena / galeniet

Dit is een sterk aardende en balancerende energie die lichaam, geest en ziel in evenwicht brengt. Hij geeft een diep gevoel van rust en harmonie. Center zet je in je kracht, maakt moedig. In combinatie met de eigenschap dat hij helpt om beperkende overtuigingen op te heffen kan hij de de moed geven je angsten onder ogen te zien en ze te overwinnen. Je kan meer dan je denkt…

Center moedigt je ook aan dingen te onderzoeken en een open geest te houden.

Als je je onzeker voelt of een moeilijke beslissing moet nemen, helpt Center je om je met je intu√Įtie te verbinden. Deze verbinding maakt het ook een goede remedie voor healers.

Als laatste werkt Center ontgiftend en helpt hij je je persoonlijke macht terug te nemen als je die ooit hebt weggegeven. Dit kan aan een persoon zijn, maar ook in het algemeen.

 

69.Protection

Steen: infinite stone (serpentijn met chrysoliet)

Deze remedie beschermt je en helpt je af te stemmen op de energie van de aarde. Hij brengt je ook in verbinding met engelenenergie. Protection verbindt de chakra’s 1 en 4 (stuit en hart) en heelt en beschermt de aura. Je krijgt hulp bij ontgiften en opruimen van overtollige emotionele baggage. Hierdoor krijg je weer nieuwe energie.

Een neveneffect van het opruimen van die baggage is het uitspreken en oplossen van kwesties uit het verleden. Hij bevordert hierbij mededogen en vergeving, ook voor jezelf.

Protection geeft ook troost bij pijn van verlies en rouw.

Bij healing is dit een mooie remedie om samen met 54. Angel te gebruiken. Van elk van beide 2 druppels op je handen wrijven (eventueel eerst in een beetje water doen om de geur en het effect van de alcohol in de brandy te verminderen), op een chakra druppelen of in een massageolie doen.

Van elk 2 druppels in een olieverdamper in een behandelruimte zorgt voor extra bescherming en geeft een energieboost.

 

70.Strong

Steensoort: olivijn (ook bekend als peridoot)

Strong versterkt je zelfvertrouwen en helpt je assertief te zijn zonder daarbij agressie te gebruiken. Hij verdrijft lethargie en helpt je bewust te worden van alles dat (on)bewust genegeerd is.

Deze remedie zorgt voor een krachtige reiniging, zowel lichamelijk en geestelijk als in je aura, waarbij de nadruk ligt op het derde en vierde chakra (zonnevlecht en hartchakra). Deze worden gereinigd en geopend.

Hij helpt je met het loslaten van personen en van het verleden en met het vergeven van  jezelf. Ook worden negatieve gedachtepatronen verwijderd en krijg je inzicht op je doel op spiritueel gebied.

Strong verlicht stress, jaloezie, wrok en boosheid en helpt je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven op te eisen als je de neiging hebt de schuld bij anderen neer te leggen. Hij helpt je zelfverwijt en schuldgevoel los te laten en te leren van je leven. Accepteren en verder gaan is het devies hierbij.

 

71.Sweet

Steensoort: danburiet

Sweet is een lieve, maar heel krachtige remedie met veel licht. Het is een remedie van engelen, universele liefde, loslaten en vergeven. Hij verbindt derde oog en kruinchakra met het hartchakra.

Deze remedie opent je hartchakra en helpt je van jezelf te houden. Daarnaast is het een karmische reiniger die je helpt emotionele pijn los te laten door de oorzaak ervan te begrijpen. Vaak is het alleen al beseffen van hoe iets is ontstaan om de heling ervan op gang te brengen.

Sweet helpt je ook bij grote veranderingen en helpt je er beter mee om te gaan, ze te accepteren, geduld te hebben en met de stroom mee te gaan.

 

72.Wings

Steensoort: angeliet

Nog een remedie met veel beschermende wit licht en engelenenergie. Wings helpt je je vleugels uit te slaan, helpt je beter afstemmen op je innerlijke stem en verscherpt je waarneming. Je kunt je waarheid ook uitspreken en dingen waar je niets aan kunt veranderen accepteer je beter. Hij helpt je emotioneel steviger in je schoenen te staan als je in een moeilijke situatie zit.

Deze remedie geeft je een gevoel van vrede en kalmte en bevordert mededogen, ook voor jezelf. Hij helpt blokkades opheffen, verlicht stress en transformeert angst.

Een ander aspect van deze remedie is dat hij communicatie op spiritueel gebied kan versterken en helderziendheid kan stimuleren. Hij werkt op het vijfde, zesde en zevende chakra en kan je helpen beter naar je innerlijke leiding te luisteren en communicatie met gidsen en engelen versterken..

Wings is een remedie die je ook goed bij healing kunt inzetten, vanwege wat hierboven beschreven staat, maar ook omdat hij lichaam en aura in balans brengt en ondersteunt bij blokkades in meridianen.

 

73.Unity

Steensoort: smaragd

Unity is een remedie voor het hartchakra. Hij bevordert eenheidsbewustzijn, onvoorwaardelijke liefde en oprechtheid. Hierdoor heb je meer begrip voor jezelf en anderen, en meer geduld en compassie.

Deze remedie helpt je wakker en alert te zijn en versterkt je intu√Įtie. Wake up and smell the coffee, zogezegd. Geniet van je leven en van wat je tot nu toe bereikt hebt, en vanuit deze toestand is het makkelijker om je inspiratie aan te spreken.

Hij kan ondersteunen bij ontgiften, brengt evenwicht en herstel op alle vlakken en versterkt je immuunsysteem.

 

74.Mountain Heart

Steensoort: chrysocolla en serpentijn van Mount Shasta.

Deze twee stenen wilden per se samen in een remedie. Ze komen van Mount Shasta en hebben een extra energie bij zich.  Mount Shasta is een krachtplaats in het noorden van California en wordt gezien als het kruinchakra van de aarde. Soms wordt het ook aangeduid als het basischakra, er is daar een sterke 8e chakra energie aanwezig die basischakra en kruinchakra met elkaar verbindt waardoor het ook een sterk aardende energie is.

Mountain Heart helpt je je te verbinden met het al. Het is een remedie van universele liefde en ze helpt je om die tot uitdrukking te brengen. De combinatie van serpentijn en chrysocolla met energie van Mount Shasta zorgt ervoor dat de nadruk hierbij ligt op je hart- en keelchakra. Hierdoor kan de energie van je hart ook naar buiten toe uitgedrukt worden.

Deze remedie ontgift, ontspant en brengt je geestelijk en emotioneel in balans. Je kunt je hoofd koel houden en op een neutralere manier naar de wereld kijken. Je chakra’s worden gereinigd, met elkaar verbonden en op één lijn gezet. Het is een grote schoonmaak van je energiesysteem, op een zachte manier en met twee voeten op de grond.

Door de reiniging van de chakra’s kan het zijn dat er kundalini-energie opgewekt wordt. Deze wordt ondersteund en gekalmeerd als het te snel gaat.

Drink extra water bij deze remedie vanwege de ontgiftende werking ervan.

75.Earth

Steensoort: versteend hout

Earth zorgt voor een krachtige binding met de aarde, je wordt met de voeten stevig op de vloer gezet.

Deze remedie helpt je in het hier-en-nu te zijn en zorgt voor focus, concentratie en doorzettingsvermogen.

Het is een rustige energie, die je helpt jezelf ook eens toe te staan stil te staan en dingen op je in te laten werken. Hij werkt ook op het zesde chakra en daar bevordert hij wijsheid en inzicht. Door het gevoel van veiligheid dat deze remedie geeft heb je het vertrouwen dat je vanuit een stevige basis verder kunt.

Earth heeft een sterk helende energie. In combinatie met de kalme en helende energie van deze remedie voelt dat een beetje als dat moment waarop je in een warm bad gaat zitten en er een enorme zucht aan je ontsnapt als je wordt omringd door het warme water.

 

Achter de schermen ben ik ondertussen een heel eind met de combinaties, dus tot de volgende ronde!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven