Update thema

tangled rope, freeimages.com

Sinds gisteren heeft de webwinkel een nieuw thema. Het vorige gooide de boel een beetje in de war, naar nu blijkt op een dusdanige manier dat de hele webwinkel op tilt gaat als ik het helemaal verwijder. Tijd voor iets nieuws, dus. Het gaat nog een poosje duren, maar we gaan een frisse start maken met een nieuwe installatie.

Voordat je daar iets van merkt (hij staat op een andere domeinnaam en hosting account zodat hier alles gewoon door kan draaien) moeten alle producten eerst overgezet worden. Dat is een boel werk, maar de database in deze installatie opschonen en alle foutjes eruit halen die ontstaan zijn door de migratie van Magento 1 naar Magento 2 zou misschien nog wel meer werk zijn. Het grootste nadeel is dat ik de bestellingen niet kan overzetten omdat alle producten handmatig overgezet worden en dan niet hetzelfde regelnummer in de database hebben. Je bestelgeschiedenis in de webwinkel is dan leeg, maar mocht je die informatie nodig hebben, dan is dat aan deze kant nog terug te vinden in de boekhouding, dus vraag het gerust.

Sommige categorie-pagina’s hebben nog het oude thema, wat een teken is dat het oude thema niet helemaal uitgeschakeld is en aan de administratie-kant veroorzaakt het ook op één pagina een vreemde foutmelding. Dat is een extra reden om zoveel mogelijk haast te maken met het overzetten van de producten 🙂

Tot die tijd is het even roeien met de riemen die we hebben. Excuses voor eventueel ongemak (alweer :), houd je veiligheidshelm bij de hand en struikel niet over losliggend bouwmateriaal.

Fijne dag!

Scroll naar boven