Gmail adres?

In de strijd tegen spam heeft Gmail haar beveiliging aangescherpt. Zo ontvang je waarschijnlijk bijna geen spam meer. Alleen ontvang je ook een heleboel andere mail niet, en Gmail doet dat zonder iemand in te lichten dat de e-mail geweigerd is. Elk voordeel heeft z’n nadeel, zogezegd.

Als je met een Gmail adres bestelt is het nodig dat je de afzender van de statusmails (bestellingen@justflow.nl) of het domein (@justflow.nl) toevoegt aan de lijst met toegestane afzenders (whitelist). Dit doe je door een filterregel aan te maken in Gmail waarbij je aangeeft dat e-mail vanaf dat adres of domein niet naar de spamfolder gestuurd mag worden.

Het was even zoeken hoe het in elkaar zat, dus om het je makkelijker te maken zet ik hier de screenshots van de stappen die ik doorlopen heb.

Om te beginnen ga je in Gmail naar de instellingen (het radertje rechtsboven) en kies je uit de lijst die daar verschijnt ‘Instellingen’:

Uit de tabbladen die tevoorschijn komen kies je ‘Filters en geblokkeerde adressen’.

In het volgende venster krijg je een overzicht van alle filters die actief zijn op je Gmail account. Klik hier op ‘Nieuw filter maken’:

Er verschijnt dan een kleiner venster waar je de gegevens van het filter kunt invullen. Als je alleen de statusmails wilt ontvangen vul je hier bestellingen@justflow.nl in, maar het is misschien handiger om alleen het domein, @justflow.nl, in te vullen zodat je ook mail binnenkrijgt die verzonden is vanaf andere adressen, zoals de klantenservice en niet te vergeten de nieuwsbrief (maak je geen zorgen, je wordt beslist niet overspoeld :))

Vul hier bestellingen@justflow.nl of alleen @justflow.nl in en klik daarna op ‘Filter maken’

Nog even volhouden, we zijn er bijna. Het volgende venster is het daadwerkelijke instellen van het filter, oftewel wat wil je dat Gmail met de e-mail doet?:

Vink hier ‘Nooit naar Spam zenden’ aan en klik daarna op ‘Filter maken’

Gmail maakt het filter aan en waar de lijst in het begin leeg was staat nu de zojuist aangemaakte regel:

Voilà, het vers aangemaakte filter staat in de lijst.
Scroll naar boven