Het begint ergens op te lijken

Achter de schermen wordt er hard gesleuteld aan een nieuwe versie van de webwinkel, en het begint eindelijk ergens op te lijken 🙂

We zijn er nog lang niet, maar het punt van ‘goed genoeg’ begint een klein beetje in zicht te komen. De website staat nu op een ander domein zodat niemand last heeft van de verbouwing en ik moet bepalen op welk punt hij ver genoeg klaar is om over te zetten. Voorlopig duurt het nog een aantal weken, maar er zit schot in.

Tijdens het toevoegen van de producten viel mijn oog hierop, dus ik heb snel een screenshot gemaakt

Er zijn al een paar van de nieuwe modules geïnstalleerd, zo kun je straks afrekenen op 1 pagina en krijg je na het voltooien van je bestelling een uitgebreidere pagina te zien. Het instellen van de nieuwe verzendkostenmodule is even wat werk qua uitdenken, beslissingen nemen en berekeningen maken, maar jeetje wat kan dat ding veel.

Tot nu toe heb ik me beholpen met een gratis module en het veld met het productgewicht een beetje misbruikt om brievenbuspost en pakketpost te onderscheiden, maar dan liep ik klem met zendingen die meer dan 1 doos in beslag namen. Met de nieuwe module kan ik onderscheid maken tussen verzendwijze (ik heb zelfs een poging gedaan om artikelen die tot een bepaald aantal door de brievenbus passen apart aan te geven) en daarnaast naar prijs, gewicht en zelfs volume laten kijken. Had ik veel eerder moeten doen :).

De vierde nieuwe module is er eentje om mij het leven makkelijker te maken: hij maakt het mogelijk om bewerkingen zoals toevoegen aan een categorie, productrelaties, prijzen etc voor meerdere producten tegelijk te doen. Op één punt geeft hij een foutmelding, dus daar moet de helpdesk nog naar kijken, maar zonder dat is het ook al een verademing om niet elk product apart te moeten openen en bewerken.

Voor nieuwe website live gaat komt er nog een login module die het mogelijk maakt met een social media account in te loggen, dat leek me ook een handige, en nog een module die de zoekmachine-vindbaarheid verbetert. Dat is tegenwoordig ook niet overbodig. Daarna komt er nog een module die me pagina’s laat maken met een zelf samengestelde productmix en dan zijn we heel even klaar, met de nadruk op heel even, want mijn verlanglijstje is nog niet leeg 🙂

Voor wat betreft het uiterlijk zit ik nog wat te twijfelen tussen de twee mogelijkheden. Voor allebei is wel iets te zeggen en switchen is een kwestie van 1 instelling aan of uit zetten. Hoe meer ik ernaar kijk, hoe meer ik naar de linker mogelijkheid neig. De knoppen die je rechts onder de prijs ziet staan (aantal en winkelwagen) komen bij de instelling links tevoorschijn als je met je muis boven het artikel komt. Wat denken jullie? Links is rustiger, maar rechts is het meteen duidelijk waar de knoppen zitten:

Fijn weekend, ik ga weer verder sleutelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven