Violet glas in de keuken – 50 en 100 ml potjes

test met 50 en 100 ml violet glas potjes

Verschillende maten violet glas potjes van 50 en 100 gram

Er kwam een vraag of ik het verschil wou laten zien tussen de kleine potjes van 50 en 100 ml en of je er met een lepeltje iets uit kunt halen, en het leek me handig dit op het weblog te zetten. 

Je keuze voor één van deze potjes zal afhangen van wat je erin wilt doen en de ruimte en vorm van de kast of lade waar je ze in op wilt bergen. 

De wijdhalspotjes (met artikelcode WHA) zijn speciaal voor in de keuken gemaakt, de cosmeticapotjes (met artikelcode CD) zijn dat niet, alleen kunnen ze wel handig zijn als je je kruiden rechtop in een lade wilt zetten en geen hoge potjes kwijt kunt.

Van links naar rechts op de bovenste foto: 

  • CD-S-100 ( hoogte: 6.2 cm, diameter: 6.4 cm)
  • CD-S-50 ( hoogte: 5.2 cm, diameter: 5.4 cm
  • WHA-S-100 (hoogte: 10.1 cm, diameter: 4.8 cm)
  • WHA-B-100 (hoogte: 8.4 cm, diameter: 5.4 cm)
  • WHA-S-50 (hoogte 6.3 cm, diameter: 4.8 cm)

De WHA-S-50 en WHA-S-100 zijn even breed en hebben hetzelfde deksel, voor als je uniformiteit in je keukenlade of kast wilt 🙂

Niet op de foto, maar ook geschikt, zijn de CD-B-50 en CD-B-100. Deze zijn laag en breed en daardoor eventueel te stapelen, al is het deksel wel glad, dus je kan er beter voor zorgen dat ze niet boven bijvoorbeeld het mandje van je apothekerskast uitsteken. Ik heb er bijvoorbeeld een paar waar ik andere potjes of een blikje bovenop gezet heb. 

De CD-S-potten zijn ook verkrijgbaar met een vlak deksel, alleen door hun hoogte lastig te stapelen.

Op de foto hieronder alle CD-B cosmetica potten (15-30-50-100-200 ml): 

Wat alle 50 en 100 ml potjes gemeen hebben is dat in allemaal een lepeltje past om de inhoud eruit te scheppen. Ik denk dat het een koffielepeltje heet, ter vergelijking ligt er een standaard doorzichtig eierlepeltje naast

test met 50 en 100 ml violet glas potjes

Hieronder zie je de lepeltjes in de potjes liggen. Het rechterpotje ligt het dichtst bij de lamp en je ziet de kleur van het glas weerspiegeld in het lepeltje. Meestal lijkt het zwart, maar bij een bepaalde lichtval zie je dat het dieppaars is.

In de violet glas potjes van 50 en 100 ml past makkelijk een koffielepeltje

Nog een close-up om het echt heel duidelijk te laten zien:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven